Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Parkinson Op Maat verwelkomt de 325e deelnemer!

6 mei 2019

Vandaag verwelkomt de Parkinson Op Maat-studie de 325e deelnemer. Hier zijn de onderzoekers ontzettend trots op. Zonder de motivatie en bereidheid van mensen met parkinson hadden ze dit aantal niet kunnen bereiken. Het Parkinson Op Maat team wil alle deelnemers en geïnteresseerden daarom hartelijk bedanken!

650 mensen met parkinson nodig

De Parkinson Op Maat-studie is een unieke studie met als doel meer inzicht te krijgen in het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson waardoor uiteindelijk betere, persoonlijke zorg kan worden gerealiseerd. Dit hopen de onderzoekers te bereiken door in totaal 650 mensen met parkinson, die 0-5 jaar geleden zijn gediagnosticeerd met parkinson, twee jaar lang nauwkeurig te volgen en gebruik te maken van de nieuwste technieken.

Hoe kan jij helpen?

De Parkinson Op Maat-studie is met 325 deelnemers op de helft. Er zijn nog veel meer mensen met parkinson nodig om aan 650 deelnemers te komen. Je zou de onderzoekers enorm helpen door de Parkinson Op Maat-studie bij mensen met parkinson, bij wie in de afgelopen 5 jaar parkinson gediagnosticeerd is, onder de aandacht te brengen. Hierbij zijn zij vooral op zoek naar:

  • Mannelijke deelnemers onder de 60 jaar
  • Vrouwelijke deelnemers van alle leeftijdscategorieën

Bij interesse kun je deze mensen voor meer informatie over de studie verwijzen naar de website www.parkinsonopmaat.nl of kunnen zij contact opnemen met de Parkinson Op Maat helpdesk via info@parkinsonopmaat.nl.

Anoek van Rijn
Anoek van Rijn
Coördinator ParkinsonNEXT