Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Al 100 deelnemers voor COGTIPS

12 februari 2019

Onlangs deed de 100e deelnemer mee aan de COGnitieve Training In Parkinson Studie, afgekort COGTIPS. Deze studie doet onderzoek naar een mogelijke behandeling voor vaak voorkomende cognitieve klachten van mensen met parkinson. Denk hierbij aan moeite met dingen plannen of de aandacht ergens bij houden. In de COGTIPS studie wordt onderzocht of mensen spelenderwijs via een online training hun denkvermogen kunnen verbeteren en of dit op de lange termijn bescherming biedt tegen het achteruitgaan van het denkvermogen.

Positieve reacties

De trainingsperiode duurt acht weken en bestaat uit drie keer per week een training volgen van ongeveer 45 minuten. De reacties op de training zijn tot nu toe positief. Deelnemers vinden de training leuk om te doen, over het algemeen niet te moeilijk, maar wel uitdagend en meer dan 90% van alle deelnemers voltooide alle trainingssessies! Het mooie van de trainingen is dat deze thuis op een tijdstip en dag naar eigen keuze gedaan kunnen worden. Mensen hoeven dus niet naar een medisch centrum te komen, iets wat bij studies in het verleden wel eens tot uitval van deelnemers leidde door een te grote reislast.

Nog 40 deelnemers gezocht

Mede dankzij ParkinsonNEXT heeft COGTIPS sneller dan verwacht de mijlpaal van 100 deelnemers bereikt, maar ze zijn er nog niet. Om het onderzoek te laten slagen, heeft COGTIPS in totaal 140 deelnemers nodig.

Meedoen?

Heb je de ziekte van Parkinson, merk je in het dagelijks leven dat jouw denkvermogen iets achteruit is gegaan of wil je meer informatie over deze studie? Kijk dan op: www.parkinsonnext.nl/cogtips of bekijk de COGTIPS website: www.cogtips.nl.

Inge Ruitenberg
Inge Ruitenberg
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT