Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Al meer dan 1000 aanmeldingen voor het PRIME-onderzoek!

26 juni 2020

Ondanks de coronasituatie heeft het PRIME-onderzoek niet stilgestaan. Al meer dan 1000 mensen hebben zich aangemeld voor deelname aan het PRIME-onderzoek, waaronder 753 mensen met parkinson(isme), 214 naasten en 71 zorgverleners. Deelnemers hoeven voor PRIME namelijk niet naar het ziekenhuis te komen, maar zij vullen jaarlijks vanuit huis online, schriftelijk of telefonisch een vragenlijst in.

Deelnemers zeer tevreden over het PRIME-onderzoek
De onderzoekers van PRIME hebben een korte enquête uitgezet onder een kleine groep deelnemers om de procedures nog beter te laten aansluiten op de deelnemers. Meer dan 80% van de respondenten zou deelname aan het PRIME-onderzoek aanbevelen aan toekomstige deelnemers. Ook de manier waarop de vragenlijsten ingevuld kunnen worden (online, op papier of telefonisch), werd door bijna alle respondenten als goed tot zeer goed ervaren. Het PRIME-onderzoek wordt door de respondenten in het geheel beoordeeld met een 8,1.

Met het PRIME-onderzoek willen de onderzoekers van het Radboudumc beter begrijpen welke zorg- en behandelvormen goed werken voor mensen met parkinson. Met als doel de zorg voor iedereen met parkinson(sime) nog verder te verbeteren. We weten namelijk dat de zorg kan verschillen in organisatie, aanbod en kwaliteit. Door te leren van deze verschillen willen de onderzoekers beter begrijpen welke aspecten in de zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson goed werken, en welke aspecten juist minder effectief zijn.

Help jij mee?
Heb je parkinson(sime) of zorg je voor iemand met parkinson(isme)? Dan zijn de onderzoekers van het PRIME-project opzoek naar jou! Deel jouw ervaring met de zorg voor mensen parkinson via een aantal vragenlijsten. Om het onderzoek te laten slagen zijn in totaal 1200 deelnemers met parkinson(isme) nodig, 600 naasten en 250 zorgverleners. Help jij mee? Kijk voor meer informatie op www.parkinsonnext.nl/PRIME of meld je direct aan via het aanmeldformulier.

 

 

 

 

 

 

Stephanie Vluggen
Stephanie Vluggen
Communicatiemedewerker PRIME