Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

COGTIPS vindt voldoende deelnemers!

31 mei 2019

In het project ‘COGnitieve Training In Parkinson Studie’ (afgekort COGTIPS) wordt onderzocht of denkproblemen bij mensen met de ziekte van Parkinson verbeterd kunnen worden. De onderzoekers kijken of het mogelijk is om achteruitgang van het geheugen af te remmen door middel van een online training. Eind 2017 startte de eerste deelnemer en inmiddels heeft COGTIPS voldoende deelnemers gevonden!

Onderzoeker Chris Vriend van het Amsterdam UMC (locatie VUmc) is hier erg blij mee en schrijft een dankwoord voor alle deelnemers én betrokken studenten:

“Door de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen (mede door de grote hulp van ParkinsonNEXT) verwelkomen we nu, na slechts anderhalf jaar, de 140e deelnemer. Daarmee hebben we de finish bereikt. We willen alle deelnemers heel erg bedanken voor hun inzet!

Niets van dit alles was mogelijk geweest zonder de grote steun van de studenten die ons de afgelopen tijd hebben bijgestaan. Onder andere door brieven te sturen, aanmeldingen te screenen, afspraken te plannen, metingen uit te voeren, trainingen uit te leggen en de deelnemers altijd met veel enthousiasme op een professionele manier te begeleiden. We willen dan ook graag van deze gelegenheid gebruikmaken om Julia, Liza, Eline, Brechje, Monique, Meggie, Dagmar, Anne, Selina, Fieke, Max, Dimitri, Melissa, Annewies, Anouk, Eline, Mirjam, Margot en Iris te bedanken voor al hun harde werk en gezelligheid.

En wat gaat er nu gebeuren? Als alle deelnemers de online training deze zomer hebben afgerond, kunnen we van start gaan met het analyseren van de onderzoeksgegevens. We zullen er dan achterkomen of de online training een positieve invloed heeft op het denkvermogen van mensen met de ziekte van Parkinson. Volgend jaar verwachten we de eerste resultaten bekend te kunnen maken, dus houd de projectpagina in de gaten!”

Inge Ruitenberg
Inge Ruitenberg
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT