Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Eerste evenement Parkinson Op Maat-studie geslaagd

29 maart 2019

Op vrijdag 15 maart organiseerde de Parkinson Op Maat-studie een evenement voor deelnemers en geïnteresseerden. Het evenement vond plaats in het Van der Valk hotel Nijmegen-Lent. Vanaf 10 uur stroomden de eerste van in totaal meer dan 400 bezoekers binnen. Zij werden welkom geheten door projectmanager Tessa van de Zande en Monique Esselbrugge, wethouder van Nijmegen. Lees hieronder een kort verslag van de dag of bekijk de sfeerimpressie.

Samenwerkingspartner en ontwikkelaar van het onderzoekshorloge Verily gaf de eerste presentatie. Neuroloog William Marks en Ritu Kapur vertelden over het onderzoekshorloge en de missie van Verily binnen de Parkinson Op Maat-studie. Het was een prachtig gezicht om alle handen te zien die de lucht ingingen toen William vroeg wie het onderzoekshorloge die dag om had.

Hierna was het de beurt aan twee onderzoekers. Jeffrey Boertien van het UMCG vertelde over zijn onderzoek naar de rol van de darmen bij de ziekte van Parkinson en hoe hij de onderzoeksgegevens van de Parkinson Op Maat-studie hiervoor gebruikt. Freek Nieuwhof van het Radboudumc ging in op het Parkinson In Toom onderzoek dat onder andere gebruik maakt van de hersenscans van Parkinson Op Maat. Na een uitgebreide lunch vertelde hoofdonderzoeker Bas Bloem over de Parkinson Op Maat-studie en de laatste stand van zaken op het gebied van parkinson. Vervolgens werden er vragen over parkinson beantwoord door een panel bestaande uit Bas en parkinsonverpleegkundige Jacqueline Deenen en fysiotherapeut Trudy Bloem. Tot slot konden de bezoekers vragen stellen aan hun assessor of Verily en de dag afsluiten met een drankje.

Tevreden bezoekers 
De enquête die de Parkinson Op Maat-studie na het evenement verstuurde werd door 158 mensen ingevuld. Deze bezoekers geven de dag een gemiddeld cijfer van een 8,8. Mensen waren over het algemeen erg tevreden over de organisatie en invulling van de dag, maar hadden ook nuttige tips. Deze nemen de organisatoren mee voor volgend jaar.

Terugkijken presentaties
Alle presentaties zijn opgenomen en worden momenteel verwerkt. Zodra ze klaar zijn, deelt de Parkinson Op Maat-studie deze video’s graag. Zo kunnen de bezoekers de presentaties nog eens terugkijken of kun je, als je er niet bij kon zijn, alsnog de informatie tot je nemen.

Bekijk hier de sfeerimpressie van de dag

Inge Ruitenberg
Inge Ruitenberg
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT