Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

FOG@HOME zoekt deelnemers!

12 december 2022

Het FOG@HOME project zoekt deelnemers! In deze studie brengen onderzoekers met behulp van draagbare meetapparaatjes in kaart wanneer mensen met parkinson plots ‘bevriezen’ tijdens het lopen. Met de resultaten hopen ze een model te ontwikkelen wat het bevriezen kan voorspellen.

Onderzoeker Juan Delgado Teran laat in deze video zien hoe het is om aan de studie deel te nemen:

De videotekst vind je hieronder terug:

‘Met ons onderzoek willen wij een beter beeld krijgen over de ziekte van Parkinson en met name het bevriezen van lopen. Het bevriezen van lopen, of Freezing of Gait, wordt omschreven als het gevoel van vastgeplakt zitten aan de grond.  Je lichaam wilt graag vooruit bewegen maar je voeten willen dat niet.  Dit bevriezen kan voor vallen zorgen en ook voor serieuze lichamelijke verwondingen. Daarom is het belangrijk dat we het bevriezen van lopen kunnen voorspellen.

Met de verzamelde data van ons onderzoek willen wij een model maken waarmee we het bevriezen van lopen kunnen voorspellen. We doen dit met deze high tech draagbare sensoren. Hiermee kunnen wij je dagelijkse bewegingen monitoren en meten. Je komt voor 1 dag naar de Universiteit Twente in Enschede in de E-Health House. Dit is een ruimte die is gebouwd om een thuissituatie na te bootsen. Tijdens je bezoek voer je bepaalde activiteiten uit die je ook thuis zou doen. Dit wordt allemaal gedaan terwijl je onze sensoren draagt.

Aan het eind van de dag krijg je een deel van de sensoren mee naar huis voor 1 week. Het dragen van de sensoren is verder niet erg intensief en het is een kleine toevoeging aan je ochtend- en avondritueel.

Dit is het gehele onderzoek! Door deel te nemen aan ons onderzoek help je ons, maar ook anderen die dit bevriezen van lopen ervaren. Voor verdere vragen, kun je met ons contact opnemen. We beantwoorden je vragen met plezier.’

 

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT