Actief Dit project/onderzoek is actief, maar aanmelden is niet meer mogelijk

GOUDmantel: Onderzoek naar ondersteuning voor mantelzorgers

Wat houdt het project in?

De naam GOUDmantel staat voor: Gebruik van OUD-mantelzorgervaring van mensen met parkinson(isme). Met dit project willen de onderzoekers de waardevolle kennis en ervaringen van de mantelzorgers van nu en oud-mantelzorgers delen met andere mantelzorgers. Daarvoor willen ze eerst meer te weten komen over ondersteuning voor mantelzorgers. Ze zijn bijvoorbeeld benieuwd waar mantelzorgers behoefte aan hebben en welke ondersteuning ze al ontvangen. Ook willen ze graag weten of mantelzorgers onderling graag ervaringen zouden uitwisselen. Deze vragen hebben ze daarom opgenomen in een vragenlijst.

081-layers
GOUDmantel: Onderzoek naar ondersteuning voor mantelzorgers-img

Waarom dit project?

Oud-mantelzorgers, van wie de naaste met parkinson(isme) is overleden, hebben een schat aan kennis en ervaring opgedaan tijdens de zorg. Maar deze kennis blijft vaak onbenut, terwijl deze informatie andere mantelzorgers juist kan helpen. Dat is dan ook het doel van dit project: om mantelzorgers beter te ondersteunen en hierbij gebruik te maken van de waardevolle kennis van oud-mantelzorgers. Hiernaast worden de ervaringen van mensen die op dit moment mantelzorger zijn onderzocht en meegenomen.

Want alle mantelzorgers zijn goud waard!

In 2017 liep er ook al een GOUDMantel project, dat was kleinschaliger. De onderzoekers gaan met dit GOUDmantel project uitgebreider onderzoek doen naar ondersteuning voor mantelzorgers.

105-compact-disc
GOUDmantel: Onderzoek naar ondersteuning voor mantelzorgers-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Als je meedoet aan dit onderzoek vul je eenmalig een vragenlijst in. Deze vragenlijst gaat over jouw behoefte aan ondersteuning als mantelzorger, de ondersteuning die je al krijgt en wat je hierbij nog mist. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Je mag zelf kiezen hoe je de vragenlijsten invult: digitaal of op papier.

011-user-2
GOUDmantel: Onderzoek naar ondersteuning voor mantelzorgers-img

Wat heb ik er aan?

Met behulp van jouw antwoorden weten de onderzoekers straks meer over de behoefte van mantelzorgers aan ondersteuning bij de zorg voor een naaste met de ziekte van Parkinson. Dit kan waardevolle inzichten opleveren en de basis vormen voor het oprichten van nieuwe initiatieven om mantelzorgers te ondersteunen, bijvoorbeeld via contact met andere (oud-)mantelzorgers.

024-like
GOUDmantel: Onderzoek naar ondersteuning voor mantelzorgers-img

Kan ik meedoen?

Het GOUDmantel project zoekt zowel mensen die nu mantelzorger zijn als oud-mantelzorgers van mensen met parkinson. Hieronder lees je wanneer je voor dit onderzoek een mantelzorger of oud-mantelzorger bent:

  • Mantelzorger: je verleent onbetaald zorg aan iemand met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. Dit kan bijvoorbeeld een partner, familielid, buurman of buurvrouw, een vriend of vriendin zijn.
  • Oud-mantelzorger: je verleende onbetaalde zorg aan iemand met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme die inmiddels is overleden.
Group
GOUDmantel: Onderzoek naar ondersteuning voor mantelzorgers-img
Fill 1
Shape

Meedoen?

Meedoen aan dit project is niet meer mogelijk. Meld je aan voor ParkinsonNEXT om mee te doen aan andere onderzoeks- en innovatieprojecten!
AANMELDEN PARKINSONNEXT
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6