Afgerond Dit project/onderzoek is afgerond

GOUDmantel-project pilot

  • Mantelzorgers100
Startdatum: 1 maart 2017
Einddatum: 1 oktober 2017

Wat houdt dit project in?

GOUDmantel staat voor: Gebruik van OUD-mantelzorgervaring van mensen met Parkinson(isme). Oud-mantelzorgers, van wie de naaste met Parkinson(isme) is overleden, hebben een schat aan kennis en ervaring opgedaan tijdens de zorg. Maar deze kennis blijft vaak onbenut. Terwijl zij huidige mantelzorgers, die tegen allerlei problemen aanlopen en het gevoel hebben er alleen voor te staan in de zorg voor de naaste, juist kunnen ondersteunen. Zij zijn goud waard!

081-layers
GOUDmantel-project pilot-img

Waarom dit project?

In dit project willen het Radboudumc en de Parkinson Vereniging de waardevolle kennis en ervaringen van oud-mantelzorgers delen met andere mantelzorgers. Het doel van dit project is het verkrijgen van inzicht in de behoefte van mantelzorgers en oud-mantelzorgers van een naaste met parkinson om hun kennis en ervaringen uit te wisselen.

105-compact-disc
GOUDmantel-project pilot-img

Wat wordt er van mij verwacht?

De onderzoekers vragen mantelzorgers een korte vragenlijst in te vullen over hun behoefte aan ondersteuning. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. De gegevens worden uitsluitend gebruikt voor dit project. Alle antwoorden en gegevens worden vertrouwelijk behandeld, anoniem verwerkt en zijn niet herleidbaar.

011-user-2

Wat heb ik eraan?

Via de antwoorden op de vragenlijst krijgen de onderzoekers meer zicht op de behoefte van mantelzorgers aan ondersteuning bij de zorg voor de naaste. Dat dient als basis voor initiatieven om mantelzorgers te ondersteunen, bijvoorbeeld via contact met oud-mantelzorgers.

024-like
Fill 1
Shape

Meedoen?

Meedoen aan dit project is niet meer mogelijk. Meld je aan voor ParkinsonNEXT om op de hoogte gehouden te worden van andere onderzoeks- en innovatieprojecten.
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6