Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Slimmere controles met MijnParkinsonCoach

24 juli 2017

Parkinsonzorg ontvangen thuis op de bank. MijnParkinsoncoach helpt om uw eigen gezondheidssituatie in de gaten te houden via een beveiligde en gepersonaliseerde website.

MijnParkinsoncoach biedt betrouwbare informatie via zogenoemde kenniskuren, mogelijkheden om samen met behandelaren aan een behandelplan te werken of direct schriftelijk een vraag aan hen te stellen. Doordat de patiënt periodiek vragenlijsten invult, kunnen verpleegkundige en neuroloog op afstand monitoren hoe het gaat. Ook wordt zo waardevolle informatie verzameld die door de arts kan worden gebruikt ter voorbereiding van een consult op de poli. Zo is er meer tijd is voor een gesprek. Vanzelfsprekend is de website zeer goed beveiligd en voldoet deze aan alle eisen voor de gezondheidszorg. In het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen is al veel ervaring opgedaan met MijnParkinsoncoach en zijn patiënten er tevreden over.

Begin juli is een demonstratie van de coach gegeven aan patiënten, naasten en zorgverleners van de VPN meedenkgroep. Aanvullend zijn door de neuroloog en verpleegkundige van het Zuyderland ziekenhuis de ervaringen gedeeld die in twee jaar in Heerlen zijn opgedaan. Op basis van het positieve oordeel van de meedenkgroep wordt momenteel gekeken hoe we snel, op kleine schaal een start kunnen maken met MijnParkinsonCoach in Nijmegen.

Berna Rood
Berna Rood
Verpleegkundig expert neurologie bij ParkinsonNet