Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Nieuwe ronde groepsbehandelingen van start!

2 oktober 2020

Vanaf 20 augustus zijn er weer nieuwe groepsbehandelingen gestart van de BEWARE studie. Deze groepsbehandeling is bedoeld voor mensen met parkinson die last hebben van ‘wearing-off klachten’. Dit zijn klachten die optreden wanneer parkinsonmedicatie uitgewerkt raakt. Het doel van de behandeling is leren omgaan met dit soort klachten, zodat ze je in het dagelijks leven minder in de weg staan.

Door het coronavirus konden er een poosje geen nieuwe behandelingen van start gaan. De behandelingen die al liepen gingen wel gewoon door, maar dan online. Dat ging volgens de onderzoekers verrassend goed, onder andere dankzij de bereidheid van alle deelnemers en de therapeuten. De onderzoekers zijn blij dat er nu nieuwe behandelingen kunnen starten. Deze behandelingen vinden weer in het echt plaats. Hierbij wordt natuurlijk goed rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus van het RIVM.

Er doen al 42 mensen mee aan de BEWARE studie, maar het doel van de onderzoekers is om de groepsbehandeling aan 92 mensen te geven. Heb jij last van wearing-off klachten en wil je leren hoe je hiermee om kunt gaan? Meld je dan aan voor de BEWARE studie! Kijk op de projectpagina voor meer informatie of bekijk de video hieronder:

Inge Ruitenberg
Inge Ruitenberg
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT