Voordelen ParkinsonNEXT

We hebben een groeiende database van ruim 3800 mensen die graag mee willen doen aan onderzoeks- en innovatieprojecten op het gebied van parkinson. Hiermee kunnen we je helpen met het gericht werven van deelnemers voor jouw onderzoek. We hebben ook ervaring met het organiseren en begeleiden van gebruikerstesten en focusgroepen voor producten. Hiernaast kun je ParkinsonNEXT gebruiken om mensen te laten meedenken, bijvoorbeeld over het design van een studie.

Hoe werkt ParkinsonNEXT?

1. Neem vrijblijvend contact met ons op
Wil je gebruikmaken van ParkinsonNEXT? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je hoort zo snel mogelijk van ons. Twijfel je of ParkinsonNEXT iets voor jouw onderzoek of product kan betekenen? Mail dan ook gerust, we gaan graag met je in gesprek.

2. Ontvang een offerte
Om het ParkinsonNEXT platform te kunnen behouden zijn er kosten aan onze diensten verbonden. De hoogte hiervan is afhankelijk van de rol die ParkinsonNEXT in jouw project heeft. Op basis van jouw wensen stellen we een offerte voor je op. Dit is altijd geheel vrijblijvend.

3. Jouw project op ParkinsonNEXT
Als je akkoord bent met de offerte maken wij voor jou een projectpagina aan. Dit gebeurt uiteraard in overleg. Om dit te kunnen doen, vragen je om dit formulier in te vullen en het studieprotocol of een productomschrijving op te sturen.

4. Werving van deelnemers
We promoten jouw studie via verschillende kanalen en benaderen de mensen uit onze database die voldoen aan de criteria. Als zij interesse hebben, brengen we hen met jou in contact. Wij vinden het belangrijk dat je binnen een week contact opneemt met mensen die aangeven dat ze willen deelnemen aan jouw studie.

5. Deelnemers informeren
We houden de deelnemers graag op de hoogte van de voortgang van de studie. Hiervoor hebben we jouw input nodig. Dat kan heel gemakkelijk, bijvoorbeeld door een kort telefonisch interview. Wij nemen zo het meeste werk voor je uit handen.

Acknowledgement
Hier lees je hoe je ParkinsonNEXT in papers, presentaties of op posters benoemt als bron voor je werving. Alvast bedankt!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Subsidie aanvragen

ParkinsonNL heeft handige tips voor het aanvragen van een subsidie. Kijk op hun website voor meer informatie.

Hulp bij subsidieaanvraag

Testimonials

“Vanaf het moment dat wij ons project COGTIPS op ParkinsonNEXT plaatsten, liepen we voor op schema. De instroom van deelnemers ging daarna zo snel dat we uiteindelijk een jaar eerder dan gepland klaar waren. De kracht van ParkinsonNEXT is dat studies veel sneller gedaan kunnen worden. In het verleden hebben we studies gehad waarvoor we heel moeilijk deelnemers konden vinden. ParkinsonNEXT laat zien dat het ook anders kan”

Odile van den Heuvel, hoogleraar neuropsychiatrie Amsterdam UMC

“Bij een eerder onderzoek naar parkinson ben ik bijna twee jaar bezig geweest om 50 mensen bereid te vinden om mee te doen. Toen ik gebruik maakte van ParkinsonNEXT duurde dat een week”

Sjors van de Weijer, onderzoeker Universiteit Maastricht en Radboudumc

“ParkinsonNEXT is voor onderzoekers fantastisch. Ten eerste omdat het makkelijker is om deelnemers te vinden voor ons onderzoek, wat vaak erg lastig is. Ten tweede omdat we als onderzoekers geneigd zijn de resultaten alleen te delen met collega-onderzoekers en vervolgens weer doorgaan met verder onderzoek. De stap om de mensen die daadwerkelijke de ziekte hebben te informeren ontbreekt wel eens. ParkinsonNEXT is een mooie manier om je deelnemers en andere mensen met parkinson te informeren over de uitkomsten van je onderzoek, zodat ook zij op de hoogte blijven.”

Jidde Jacobi, spraakonderzoeker, Universiteit Groningen

Extra's van ParkinsonNEXT

Naast het werven van deelnemers, kan ParkinsonNEXT je ook helpen met:

  • Een kleinschalig vragenlijstonderzoek
  • Het inrichten van online vragenlijsten
  • Het peilen van interesse voor een studie