Actief Dit project/onderzoek is actief, maar aanmelden is niet meer mogelijk

Parkinson Leefstijl Keuzehulp – Zorgverleners

  • ZorgverlenersZoveel mogelijk
Startdatum: 01-09-2022
Einddatum: 01-06-2023

Wat houdt het project in?

In dit project werken onderzoekers van het Radboudumc samen met ParkinsonNL en het ZorgKeuzeLab om een Parkinson leefstijl keuzehulp te ontwikkelen. Deze keuzehulp moet  mensen met de ziekte van Parkinson betrouwbare informatie bieden over leefstijlinterventies waarvan de effectiviteit bewezen is. Een voorbeeld hiervan is het begeleiden van beweging en voeding. Ook willen de onderzoekers ondersteuning bieden bij het kiezen van een leefstijlinterventie en bij het maken van een plan voor het uitvoeren van deze leefstijl in het dagelijks leven.

In deze eerste fase van het onderzoek wordt een behoefteonderzoek uitgevoerd. Door middel van een vragenlijst halen de onderzoekers informatie op over wat zorgverleners van de huidige informatievoorziening over leefstijlinterventies vinden, en wat er beter kan.

081-layers
Parkinson Leefstijl Keuzehulp – Zorgverleners-img

Waarom dit project?

Hoewel uit eerder onderzoek al bekend is dat leefstijlinterventies die zich richten op bewegen en voeding positieve effecten hebben op bepaalde symptomen van de ziekte van Parkinson, is het niet eenvoudig om leefstijl te veranderen. Dit geldt voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson misschien nog wel meer. De onderzoekers ontwikkelen de Parkinson leefstijl keuzehulp om mensen met parkinson te informeren en te ondersteunen bij het kiezen, en te helpen een gezonde leefstijl vol te houden.

Shape
Parkinson Leefstijl Keuzehulp – Zorgverleners-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Als zorgverlener word je gevraagd om eenmalig een vragenlijst in te vullen. Op deze manier willen de onderzoekers inventariseren wat parkinson zorgverleners van de huidige informatievoorziening over leefstijl vinden; wie er op dit moment voorlichting geeft aan mensen met parkinson, en wat er precies besproken wordt. Ze zijn ook benieuwd naar hoe dit beter zou kunnen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten.

Group
Parkinson Leefstijl Keuzehulp – Zorgverleners-img

Wat heb ik eraan?

Door de vragenlijst in te vullen draag je bij aan de ontwikkeling van de parkinson leefstijl keuzehulp. Door de informatie die de onderzoekers met de vragenlijsten ophalen, kunnen ze de keuzehulp ontwerpen aan de hand van de wensen en behoeftes van zowel mensen met Parkinson, mantelzorgers als zorgverleners. Zo komen ze samen tot een product dat toegevoegde waarde heeft voor mensen met parkinson, hun naasten, en parkinson zorgverleners, dat ook breed inzetbaar is in de klinische praktijk.

024-like
Parkinson Leefstijl Keuzehulp – Zorgverleners-img

Kan ik meedoen?

Ben je een zorgverlener die mensen met parkinson behandeld? Klik hieronder op vragenlijst om direct naar de vragenlijs te gaan.

011-user-2
Parkinson Leefstijl Keuzehulp – Zorgverleners-img
Fill 1
Shape

Aanmelden ParkinsonNEXT

Dit vragenlijst onderzoek is afgesloten. Wil je op de hoogte blijven van onderzoek naar parkinson? Meld je dan aan voor ParkinsonNEXT!
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6