Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Parkinson Op Maat De Novo: Cue2Walk helpt bij bevriezen

10 oktober 2022

De Parkinson Op Maat De Novo-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en de beste manier om de ziekte van Parkinson te meten vinden.

Onlangs werden de eerste resultaten gepubliceerd, die het nationale nieuws haalden. Hieruit bleek dat een slim horloge goed in staat was om de symptomen van parkinson op een betrouwbare manier te meten.

Parkinson Op Maat De Novo verstuurt elke maand een nieuwsbrief aan haar deelnemers. In dit bericht delen we informatie uit de laatste nieuwsbrief, die deze keer onder andere over Cue2Walk gaat, een draagbaar apparaatje dat kan helpen als mensen met parkinson tijdens het lopen ‘bevriezen’. In onderstaande video’s vertelt revalidatiearts Jorik Nonnekes over wie er in aanmerking komt voor Cue2Walk, en over adviezen en tips voor mensen met parkinson om bevriezen te voorkomen.

 

Meedoen
Wil je je ook aanmelden voor de Parkinson Op Maat De Novo-studie? Dit kan als je de afgelopen twee jaar de diagnose ziekte van Parkinson hebt gehad en nog geen parkinson-medicijnen gebruikt. Lees meer op de projectpagina of bezoek de website van Parkinsop Op Maat De Novo.

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT