Actief Dit project/onderzoek is actief, maar aanmelden is niet meer mogelijk

ParkinsonThuis

  • Patiënten-
  • Mantelzorgers-
Startdatum: 12 augustus 2015
Bezoek website

Wat houdt het project in?

De ParkinsonThuis studie is een vernieuwend onderzoek met nieuwe technologie naar het dagelijks functioneren van mensen met de ziekte van Parkinson. Door middel van draagbare apparaten, zoals een slim horloge met ingebouwde bewegingssensoren, kan in de thuissituatie 24/7 informatie worden verzameld. Denk hierbij aan symptomen als tremoren, hoe actief patiënten zijn en hoe goed patiënten slapen.

081-layers
ParkinsonThuis-img

Waarom dit project?

De ziekte van Parkinson varieert sterk van patiënt tot patiënt en zelfs van uur tot uur. Hierdoor was het tot nu toe lastig voor zorgverleners en wetenschappers om een goed en gedetailleerd beeld te krijgen van het dagelijks functioneren van mensen met de ziekte van Parkinson. Dankzij de ontwikkeling van zogenaamde “wearable sensors” zoals de smartwatch, maar ook de smartphone, wordt het nu echter mogelijk om symptomen en andere relevante zaken continu te registreren. Daarmee heeft deze technologie de potentie om voor een doorbraak te zorgen in de ontwikkeling van de zorg van de toekomst. In de ParkinsonThuis studie worden deze nieuwe mogelijkheden benut om meer inzicht te krijgen in het dagelijkse beloop van de ziekte van Parkinson en waardoor dit wordt beïnvloed.

 

105-compact-disc
ParkinsonThuis-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Deelnemers aan dit onderzoek krijgen ‘s ochtends een huisbezoek door twee onderzoekers. Daarbij worden een aantal draagbare apparaten bevestigd op verschillende locaties op het lichaam (onder andere beide enkels en polsen), waarmee informatie wordt verzameld over de bewegingen. Een van de onderzoekers voert een aantal bewegingstestjes uit en de andere onderzoeker neemt het bezoek op met een videocamera. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer de eerste ochtendmedicatie overslaat, zodat de klachten door de ziekte van Parkinson duidelijk zichtbaar zijn. Tijdens het bezoek wordt de medicatie alsnog ingenomen.

Na afloop van het huisbezoek draagt de deelnemer nog 2 weken een horloge, halsketting en de eigen mobiele telefoon, waarop nog steeds informatie over de bewegingen worden verzameld. Ook wordt in die periode een dagboek bijgehouden met informatie over Parkinson-gerelateerde klachten en bewegingsactiviteiten.

011-user-2

Wat heb ik eraan?

Door deel te nemen aan het onderzoek lever je een belangrijke bijdrage aan een vernieuwend onderzoek met nieuwe technologie. Je krijgt bovendien een uniek inzicht in jouw dagelijks functioneren en lichamelijke activiteit en een vergoeding van € 20,-.

 

024-like
Fill 1
Shape

Meedoen?

Meedoen aan dit project is niet meer mogelijk. Meld je aan voor ParkinsonNEXT om op de hoogte gehouden te worden van andere onderzoeks- en innovatieprojecten.
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701