Actief Aanmelden is nu mogelijk

PERSPECTIVE

  • Patiënten215
Startdatum: 01-03-2019
Einddatum: 31-08-2021

Wat houdt het project in?

PERSPECTIVE staat voor gePERsonaliseerde SPraaktherapiE voor aCTIeVE conversatie. De PERSPECTIVE-studie bestudeert voor het eerst op grote schaal of mensen met de ziekte van Parkinson beter verstaanbaar zijn als ze logopedie hebben gehad. De gewenste resultaten zijn: betere verstaanbaarheid in een gesprek en betere kwaliteit van leven. Nieuw in dit onderzoek is dat de logopedische behandelingen online te zien zijn. Dat gebeurt via een beveiligde internetverbinding.

081-layers
PERSPECTIVE-img

Waarom dit project?

Veel mensen met de ziekte van Parkinson zijn moeilijk te verstaan. Daarvoor kunnen ze logopedische behandeling krijgen door logopedisten. Zij zijn gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. (ParkinsonNet). Maar we weten niet of die behandeling effectief is en hoe lang dat effect duurt. Bovendien is voor veel mensen het regelmatige reizen naar de logopedist vervelend. Maar de behandeling kan ook online. In het buitenland zijn daar al goede ervaringen mee. We hebben hiervoor een goed hulpmiddel in de vorm van een app ontwikkelt, de Voice Trainer app. Daarom doen we een studie naar het effect van de beste logopedische behandeling zowel online als met de app.

PERSPECTIVE-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Deelnemers aan de PERSPECTIVE-studie worden verdeeld in twee groepen. Beide groepen krijgen de beste mogelijke logopedische behandeling gedurende acht weken. In de ene groep wordt de behandeling meteen gestart, en in de andere groep pas na acht weken. De behandeling bestaat uit spraaktraining met de logopedist. Dit gebeurt, zo vaak als nodig is, via een videogesprek op een computer of tablet. Daarnaast kunnen deelnemers thuis het spreken oefenen en onderhouden door middel van een speciale app: de Voice Trainer App. Als je deelneemt aan de PERSPECTIVE studie, word je twee tot drie keer thuis onderzocht door een onderzoeker, die onder andere vragenlijsten en (spraak)tests bij je afneemt.

011-user-2
PERSPECTIVE-img

Wat heb ik eraan?

Deelnemers die online logopedie krijgen, hebben als voordeel dat ze niet meerdere malen per week naar de logopedist hoeven te gaan. Daarnaast draagt deelname bij aan meer kennis over logopedie bij de ziekte van Parkinson.

024-like

Meedoen?

De PERSPECTIVE studie zoekt 215 mensen met de ziekte van Parkinson, die problemen ervaren met verstaanbaar spreken en dit graag willen verbeteren met hulp van een logopedist.

Je kunt meedoen als je:

  • Moeite hebt met verstaanbaar spreken door de ziekte van Parkinson.
  • Het afgelopen jaar geen logopedische behandeling voor het spreken hebt gevolgd.
  • Bereid bent en mogelijkheden hebt om een online behandeling te volgen. Hiervoor moet je de beschikking hebben over een computer (met webcam), tablet of smartphone.
081-layers
PERSPECTIVE-img
Fill 1
Shape

Deelnemen

Voor deze studie zoeken de onderzoekers 215 mensen met de ziekte van Parkinson, die problemen ervaren met verstaanbaar spreken en dit graag willen verbeteren. Bij deelname aan de studie word je gekoppeld aan één van de twaalf gespecialiseerde PERSPECTIVE-logopedisten. Wil je deelnemen? Meld je dan hieronder aan!
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701