Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Platform Lopen Met Parkinson Online

15 februari 2022

Op 15 februari is het platform Lopen Met Parkinson gelanceerd. Het platform richt zich op creatieve manieren om het lopen te verbeteren. De pagina, die op de website van het Radboudumc is ondergebracht, is speciaal voor mensen met parkinson, hun naasten en parkinson zorgverleners bedoeld.

Veel mensen met parkinson ervaren loopproblemen, die erg hinderlijk kunnen zijn in het dagelijks leven. Deze problemen kunnen variëren van schuifelen tot ‘bevriezen’. Het platform Lopen Met Parkinson is gericht op de creatieve manieren waarmee mensen met parkinson het lopen kunnen verbeteren, deze worden ook wel compensatiestrategieën genoemd. Een aantal van de strategieën staan hier uitgelegd.

Door de verschillende compensatiestrategieën op het platform Lopen Met Parkinson samen te brengen, hopen de initiatiefnemers het voor iedereen makkelijker te maken om behulpzame manieren te vinden om lopen te verbeteren. Over deze strategieën, die in het ParkinsonNEXT project PEARL-PD worden onderzocht, verschenen eerder nieuwsberichten op ParkinsonNEXT.

Op het platform staat meer informatie over het ontstaan en de behandeling van loopproblemen. Ook worden er een aantal al bekende compensatiestrategieën uitgelegd. Hierbij helpen video’s om de strategieën uit te beelden. Op het platform is ook een stappenplan te vinden dat een persoon met parkinson kan helpen om de strategie te vinden die het beste bij hen past.

Het platform is interactief: als je zelf een compensatiestrategie gebruikt die nog niet op het platform uitgelegd wordt, kun je deze via een formulier indienen. Voel je ook vrij het platform te delen met andere geïnteresseerden!

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT