Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

PRIME-onderzoek zoomt in op parkinsonisme

14 december 2022

Het PRIME-onderzoek is bezig met haar derde vragenlijst. Met het PRIME-onderzoek willen de onderzoekers van het Radboudumc beter begrijpen welke zorg- en behandelvormen goed werken voor mensen met parkinson en hun naasten. Met als doel de zorg voor iedereen met parkinson(isme) nog verder te verbeteren. 

Het PRIME project verstuurt elke drie maanden een nieuwsbrief. In dit bericht op de ParkinsonNEXT website worden al deze nieuwsbrieven verzameld. De laatste nieuwsbrief, uit november 2022, gaat onder over de resultaten van een onderzoek dat geneeskundestudent Liza Gelissen heeft gedaan.

Aan het PRIME onderzoek doen nu bijna duizend mensen met parkinsonisme mee. Liza heeft de kenmerken van alle deelnemers met parkinsonisme in de studie in kaart gebracht, om te bekijken of de PRIME-deelnemers met parkinsonisme een goede weerspiegeling zijn van alle mensen met parkinsonisme in Nederland. Als bijvoorbeeld alleen alle jonge mensen met parkinsonisme meedoen aan het PRIME-onderzoek, zullen de uiteindelijke resultaten van PRIME alleen toepasbaar zijn op deze groep met jonge mensen, in plaats van op alle mensen met parkinson en parkinsonisme.

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT