Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

PRIME: terugblik op het Parkinson Weekend

30 oktober 2023

Het PRIME-onderzoek is bezig aan hun vierde jaar. Met het PRIME-onderzoek willen de onderzoekers van het Radboudumc beter begrijpen welke zorg- en behandelvormen goed werken voor mensen met parkinson en hun naasten. Met als doel de zorg voor iedereen met parkinson(isme) nog verder te verbeteren. 

Het PRIME project verstuurt elke drie maanden een nieuwsbrief. In dit bericht op de ParkinsonNEXT website worden al deze nieuwsbrieven verzameld. In de laatste nieuwsbrief werd bekend gemaakt dat het PRIME-onderzoek twee jaar langer doorgaat. Volgens de onderzoekers hebben bijna alle deelnemers die ze hebben benaderd met de vraag of ze willen blijven meedoen aan PRIME toegezegd. De onderzoekers zijn superblij met dit nieuws.

In deze nieuwsbrief kun je onder andere een terugblik naar het Parkinson Weekend lezen, dat van 22 tot 24 september werd georganiseerd in Nijmegen. Team ParkinsonNEXT was er ook aanwezig om folders uit te delen.

Ontdek ParkinsonHans, een deelnemer van het PRIME onderzoek, heeft op zijn blog bijgehouden hoe hij het Parkinson Weekend weekend heeft ervaren. Hij beschrijft het als een ‘bijzonder weekend, vol met informatie, kunst, muziek, eten, films, dans, sport en meer gebaseerd op de ziekte van Parkinson en parkinsonismen’ wat nog hij nog nooit voor een andere aandoening heeft gezien.Hans en zijn partner Jolanda begonnen bij de koepeltent, waar ze het programmaboek ophaalden en de expositie ‘Ontdekt Parkinson’ bezochten. In de middag bezochten ze het congres waarop neurologen, onderzoekers en andere sprekers het publiek meenamen in het verleden, het heden en de toekomst van de parkinsonzorg.

‘In de kapel van de Stevinkerk waren er op zaterdag een aantal unieke lezingen van topwetenschappers,’ schrijft Hans. Zo werd er gepraat over het vroeg opsporen van parkinson, het dagelijks werk van een neuroloog en nieuwe manieren van opereren. Hans sluit af: ‘Na twee bijzonder mooie dagen vol ontmoetingen, lachen en huilen, kunst, muziek, lezingen vol kennis en met een  dankbaar, emotioneel gevoel gingen wij weer met de trein huiswaarts.’

De volledige nieuwsbrief vind je hier.

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT