Actief Aanmelden is nu mogelijk

PRIME: Onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson

  • Patiënten1200
Startdatum: 01-01-2019
Einddatum: 01-01-2024

Wat houdt het project in?

Parkinson is een ingewikkelde ziekte die voor elke persoon anders verloopt. Hierdoor zijn er meerdere manieren om de zorg voor mensen met parkinson te organiseren. Op dit moment is nog niet bekend welke behandelingen bijdragen aan betere zorg voor mensen met parkinson. De PRIME-studie wil dit veranderen door onderzoek te doen naar de kwaliteit van zorg in de verschillende regio’s van Nederland.

105-compact-disc
PRIME: Onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson-img

Waarom dit project?

Het uiteindelijke doel van dit project is om de werking van verschillende behandelingen in kaart te brengen en de beste behandelingen landelijk toe te passen om de zorg voor parkinson te verbeteren. In het project kijken de onderzoekers naar verschillen in de kwaliteit van zorg tussen verschillende regio’s. Zo kunnen ze onderzoeken of het nuttig is om bepaalde behandelingen voor mensen met parkinson, die nu binnen één regio worden aangeboden, landelijk aan te bieden.

PRIME: Onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Meedoen aan dit project duurt drie jaar. In deze periode krijg je vier keer een vragenlijst die je thuis kunt invullen. Om precies te zijn ontvang je een vragenlijst:

  • Aan het begin van de studie
  • Na één jaar
  • Na twee jaar
  • Na drie jaar

Je hoeft voor dit project niet naar een onderzoekscentrum of ziekenhuis te komen.

Het invullen van de eerste vragenlijst kost ongeveer één uur en 45 minuten. De andere drie vragenlijsten kosten ongeveer anderhalf uur. De vragen gaan over je gezondheid en over je ervaringen met de zorg die je ontvangt. Je kunt zelf kiezen hoe je de vragenlijsten wilt invullen: digitaal, telefonisch of schriftelijk.

Let op: je kunt niet meedoen aan dit project als je onder behandeling bent bij één van de universitaire ziekenhuizen in Nederland (het UMC Utrecht, Maastricht UMC+, LUMC, Amsterdam UMC, Erasmus MC, UMCG). Het maakt niet uit als je in een van deze ziekenhuizen bent geweest voor een second opinion, het gaat om het ziekenhuis waar je behandeling plaatsvindt.

Ben je onder behandeling bij het Radboudumc? Dan kan je ook niet meedoen aan het onderzoek, maar wel als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project. Bijvoorbeeld door mee te doen aan een patiëntenpanel of door vragenlijsten te testen. Heb je hier interesse in? Schrijf je dan in via dit formulier.

011-user-2
PRIME: Onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson-img

Wat heb ik eraan?

Zelf heb je niet direct iets aan meedoen aan dit project. Met dit project verzamelen de onderzoekers informatie over de ervaringen met de zorg van 1200 mensen met parkinson. Er wordt ook informatie verzameld over de ervaringen van mantelzorgers en zorgverleners. Op de lange termijn kan dit onderzoek kennis opleveren over de werking van bepaalde behandelingen. Hiermee hopen de onderzoekers alle mensen met parkinson in Nederland de beste behandelingen te kunnen bieden.

Shape
PRIME: Onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson-img

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health.

Group
Fill 1
Shape

Meedoen?

Is bij jou de ziekte van Parkinson OF parkinsonisme vastgesteld door een neuroloog en heb je in het afgelopen jaar minstens één keer de polikliniek neurologie van een ziekenhuis bezocht? Dan kun je meedoen aan de PRIME-studie. Meld je hieronder aan!
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701