Actief Aanmelden is nu mogelijk

STEPWISE: Een app om meer te bewegen

  • Patiënten30

Wat houdt het project in?

Het doel van de STEPWISE studie is ervoor zorgen dat mensen met de ziekte van Parkinson meer gaan bewegen. Dit willen de onderzoekers bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon. Het project bestaat uit drie fases. Op dit moment bevindt de studie zich in fase 2.

De app moest eerst nog ontwikkeld worden en de onderzoekers wilden mensen met parkinson en hun naasten hier graag bij betrekken. In fase 1 konden mensen daarom meedenken over hoe de motiverende app eruit zou komen te zien. In fase 2 wordt de app uitgetest door een kleine groep mensen. In fase 3 gaan de onderzoekers vervolgens kijken of de app een grote groep mensen met parkinson kan helpen om gedurende één jaar meer te bewegen.

081-layers

Waarom dit project?

Regelmatig sporten is voor iedereen goed voor de gezondheid. Dit geldt nog sterker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Toch is het voor veel mensen moeilijk om bewegen voor een langere tijd vol te houden. Daarom kijken de onderzoekers van de STEPWISE studie of ze mensen met parkinson meer kunnen laten bewegen met behulp van een motiverende app op de mobiele phone. Dit project is een vervolg op de Park-in-Shape studie waaruit bleek dat mensen met parkinson baat hebben bij regelmatig sporten.

105-compact-disc
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Fase 1 is inmiddels afgerond. Voor fase 2 zijn de onderzoekers op zoek naar 30 mensen met de ziekte van Parkinson die vier weken lang de app willen gebruiken op hun eigen telefoon. Als je meedoet, krijg je een persoonlijk stappendoel op basis van het aantal stappen dat je gemiddeld per week zet. Dit wordt vóór het onderzoek bepaald door een week lang te meten met je telefoon. Vervolgens motiveert de app jou gedurende vier weken om meer te bewegen. Jouw telefoon meet tijdens deze vier weken continu hoeveel je beweegt.

Naast het gebruik van de app, kom je als deelnemer aan fase 2 voorafgaand en na afloop van het onderzoek naar het Radboudumc in Nijmegen voor een aantal beweegtesten. Ook vragen de onderzoekers je om voorafgaand en na afloop thuis een aantal vragenlijsten in te vullen. Tot slot interviewt een onderzoeker je na afloop telefonisch over het gebruik van de app.

Klik hier voor meer informatie over de bescherming van jouw privacy binnen dit project.

011-user-2
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Wat heb ik er aan?

Als deelnemer aan fase 2 van STEPWISE ervaar je hoe het is om door een app voor mensen met parkinson gemotiveerd te worden om meer te bewegen. De onderzoekers weten nog niet of de app je hierbij kan helpen. Door mee te doen, kunnen ze dit onderzoeken en de app verder ontwikkelen. En wie weet helpt de app je wel om tijdens de vier weken meer te bewegen. Je reiskosten voor dit onderzoek worden vergoed.

024-like
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Kan ik meedoen?

Fase 2 vindt nu plaats, de onderzoekers zijn nog op zoek naar 30 mensen met de ziekte van Parkinson die in november/december 2020 mee willen doen. Om mee te doen moet je in het bezit zijn van een smartphone (iPhone of Android). Het is handig als je in de buurt van Nijmegen woont, maar dit hoeft niet. Je kunt niet meedoen aan fase 2 als je al aan fase 1 hebt meegedaan.

Fase 3 van dit project start in januari 2021, je kunt je hier op een later moment voor aanmelden.

Group
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img
Fill 1
Shape

Meedoen?

Wil jij de STEPWISE app om meer te bewegen uittesten? Meld je dan nu aan!
Aanmelden STEPWISE
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701