Actief Aanmelden is nu mogelijk

STEPWISE: Een app om meer te bewegen

  • Patiënten60
  • Mantelzorgers30
Startdatum: 1-12-2019
Einddatum: 30-11-2020

Wat houdt het project in?

Het doel van de STEPWISE studie is ervoor zorgen dat mensen met de ziekte van Parkinson meer gaan bewegen. Dit willen de onderzoekers bereiken door middel van een motiverende app op de smartphone. Het project bestaat uit 2 fases. De app moet nog ontwikkeld worden en de onderzoekers willen mensen met parkinson en hun naasten hier graag bij betrekken. In fase 1 kun je daarom meedenken over hoe de motiverende app eruit komt te zien. Ook kun je testen of de app voor jou werkt. In fase 2 gaan de onderzoekers kijken of de app mensen kan helpen om mensen met parkinson meer te laten bewegen.

081-layers
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Waarom dit project?

Regelmatig sporten is voor iedereen goed voor de gezondheid. Dit geldt nog sterker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Toch is het voor veel mensen moeilijk om bewegen voor een langere tijd vol te houden. Daarom kijken de onderzoekers van de STEPWISE studie of ze mensen met parkinson meer kunnen laten bewegen met behulp van een motiverende app op de smartphone. Dit project is een vervolg op de Park-in-Shape studie waaruit bleek dat mensen met parkinson baat hebben bij regelmatig sporten.

105-compact-disc
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Wat wordt er van mij verwacht?

De onderzoekers zijn voor fase 1 op zoek naar mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners die willen helpen met de ontwikkeling van de app. Als je parkinson hebt, vragen de onderzoekers je om voor een persoonlijk interview (maximaal 1 uur) naar het Radboudumc te komen. Aan dit interview kan een eventuele partner ook meedoen. Tijdens de telefonische of persoonlijke interviews vragen de onderzoekers jou en eventueel je partner over je ideeën, wensen en ervaringen met de app. Na afloop vragen de onderzoekers je om gedurende 2 weken een dagboek bij te houden en om deel te nemen aan een gezamenlijke bijeenkomst met medepatiënten en partners. Ook zonder partner kun je meedoen aan dit onderzoek.

011-user-2
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Wat heb ik er aan?

Deelname aan fase 1 van deze studie levert je niet meteen iets op. Door mee te doen lever je wel een bijdrage aan de ontwikkeling van de app die in fase 2 door een grote groep mensen met parkinson getest zal worden. Om de app zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten is je bijdrage belangrijk.

024-like
STEPWISE: Een app om meer te bewegen-img

Meedoen?

Fase 1 van dit project vindt plaats in Nijmegen. Je kunt daarom alleen meedoen aan deze fase als je in de buurt van Nijmegen woont. De onderzoekers zoeken 60 mensen met de ziekte van Parkinson die in het bezit zijn van een smartphone (iPhone of Android). Fase 2 van dit project start eind 2020, je kunt je hier op een later moment voor aanmelden.

Group
Fill 1
Shape

Deelnemen

Wil jij meedenken over de app en deze alvast uittesten en woon je in de buurt van Nijmegen? Meld je dan nu aan!
Deelnemen
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701