Actief Dit project/onderzoek is actief, maar aanmelden is niet meer mogelijk

Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven

  • Patiënten-
Startdatum: 05-01-2018

Wat houdt het project in?

In dit project testen de Universiteit Maastricht en het NFU (Nederlandse Federatie van Universitair medische centra) een nieuwe methode om parkinsonsymptomen in het dagelijks leven te meten. Deze nieuwe methode maakt gebruik van bewegingssensoren en digitale vragenlijsten op jouw smartphone. We willen onderzoeken of deze nieuwe methode haalbaar is voor parkinsonpatiënten. Ook willen we weten of de gegevens die we verkrijgen met deze nieuwe methode, bruikbaar zijn voor het meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven.

105-compact-disc
Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img

Waarom dit project?

Momenteel kom je regelmatig op poliklinische controle. Tijdens de controle word je onderzocht en je wordt meestal gevraagd jouw klachten van de afgelopen weken te beschrijven. De nieuwe methode is bedoeld om jouw klachten continu te monitoren. Op deze manier hopen we een nauwkeuriger beeld van jouw klachten te krijgen gedurende de dag. Het uiteindelijke doel is om met deze methode het effect van diepe hersenstimulatie en/of medicatie doorlopend te kunnen meten.

Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img

Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten van je dat je 2 weken weken achter elkaar deelneemt aan het onderzoek. Tijdens deze weken draag je overdag om allebei je polsen een bewegingssensor. Daarnaast draag je een derde bewegingssensor op je borst. Verder vragen wij je om iedere ochtend en avond een vragenlijst op je smartphone in te vullen. Buiten deze vragenlijsten ontvang je dagelijks, op 7 willekeurige momenten, nog een vragenlijst. De vragen gaan onder andere over jouw symptomen. Om mee te doen aan dit onderzoek hoef je jouw dagelijkse activiteiten niet aan te passen.

 

011-user-2
Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img

Wat heb ik er aan?

Meedoen aan dit onderzoek levert niet direct een voordeel op voor jouw behandeling. Wel krijg je inzicht in jouw ziekte doordat je jouw antwoorden op de vragenlijsten achteraf kunt bekijken. Als de methode in de toekomst verder ontwikkeld is en in de praktijk gebracht wordt, kun je er mogelijk wel voordeel van hebben.

Shape
Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img
Fill 1
Shape

Meedoen?

Mensen kunnen zich niet zelf aanmelden voor deze studie, de deelnemers worden door de onderzoekers zelf geworven in de regio Maastricht. Meld je aan voor ParkinsonNEXT om op de hoogte gehouden te worden van andere onderzoeks- en innovatieprojecten.
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701