Actief Aanmelden is nu mogelijk

Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven

  • Patiënten-
Startdatum: 05-01-2018

Wat houdt het project in?

In dit project testen de Universiteit Maastricht en het NFU (Nederlandse Federatie van Universitair medische centra) een nieuwe methode om parkinsonsymptomen in het dagelijks leven te meten. Deze nieuwe methode maakt gebruik van bewegingssensoren en digitale vragenlijsten op uw smartphone. We willen onderzoeken of deze nieuwe methode haalbaar is voor parkinsonpatiënten. Ook willen we weten of de gegevens die we verkrijgen met deze nieuwe methode, bruikbaar zijn voor het meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven.

105-compact-disc
Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img

Waarom dit project?

Momenteel komt u regelmatig op poliklinische controle. Tijdens de controle wordt u onderzocht en u wordt meestal gevraagd uw klachten van de afgelopen weken te beschrijven. De nieuwe methode is bedoeld om uw klachten continu te monitoren. Op deze manier hopen we een nauwkeuriger beeld van uw klachten te krijgen gedurende de dag. Het uiteindelijke doel is om met deze methode het effect van diepe hersenstimulatie en/of medicatie doorlopend te kunnen meten.

Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img

Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten van u dat u 2 weken weken achter elkaar deelneemt aan het onderzoek. Tijdens deze weken draagt u overdag om allebei uw polsen een bewegingssensor. Daarnaast draagt u een derde bewegingssensor op uw borst. Verder vragen wij u om iedere ochtend en avond een vragenlijst op uw smartphone in te vullen. Buiten deze vragenlijsten ontvangt u dagelijks, op 7 willekeurige momenten, nog een vragenlijst. De vragen gaan onder andere over uw symptomen. Om mee te doen aan dit onderzoek hoeft u uw dagelijkse activiteiten niet aan te passen.

 

011-user-2
Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img

Wat heb ik er aan?

Meedoen aan dit onderzoek levert niet direct een voordeel op voor uw behandeling. Wel krijgt u inzicht in uw ziekte doordat u uw antwoorden op de vragenlijsten achteraf kunt bekijken. Als de methode in de toekomst verder ontwikkeld is en in de praktijk gebracht wordt, kunt u er mogelijk wel voordeel van hebben.

Shape
Meten van parkinsonsymptomen in het dagelijks leven-img
Fill 1
Shape

Meedoen?

Patiënten kunnen zich niet zelf aanmelden voor deze studie; de deelnemers worden door de onderzoekers zelf geworven in de regio Maastricht. Wilt u op de hoogte gehouden worden van andere onderzoeken en innovatieprojecten? Meld u nu aan voor ParkinsonNEXT!
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701