Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

STEPWISE is al op de helft!

14 maart 2023

De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers! STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon. Inmiddels hebben de STEPWISE onderzoekers al de helft van het gewenste aantal deelnemers gezien. Dat betekent dat ze nog 226 deelnemers zoeken!

De STEPWISE app stimuleert deelnemers om meer te wandelen door hen een persoonlijk, wekelijks stappendoel aan te bieden. Voor de studie maken deelnemers een jaar lang gebruik van de app. Een deel van de deelnemers is al klaar met het onderzoek. De meeste deelnemers is het gebruik van de STEPWISE-app zo goed bevallen, dat ze zelfs besloten hebben om de app na het einde van het onderzoek te blijven gebruiken.

Voordat de deelnemers de app gaan gebruiken komen ze naar het Radboudumc voor onderzoek. Hierdoor krijgen de onderzoekers een goed beeld van hun gezondheid aan het begin van de onderzoeksperiode. De meeste deelnemers ervaren de meting in het Radboudumc als prettig of zeer prettig.

Meedoen?
Heb je interesse? Meer informatie over de STEPWISE studie vind je op de projectpagina. Op deze pagina kun je je ook voor de studie aanmelden.

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT