Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Trillende sokken: 12 deelnemers doen mee, nog 28 mensen nodig!

2 juli 2020

In het project ‘Trillende sokken voor mensen met parkinson’ wordt onderzocht of trillende sokken bevriezen van het lopen bij mensen met de ziekte van Parkinson kunnen verminderen. De trillende sokken zijn een nieuw ontwikkeld hulpmiddel. Het zijn sokken die trillingen afgeven om een normaal loopritme te stimuleren. Het project is een samenwerking tussen Medisch Spectrum Twente en het Radboudumc.

Lees hieronder een korte update 

Hoe gaat het met het werven van deelnemers?
De werving van deelnemers voor dit project verloopt tot nu toe goed! De onderzoekers hebben 18 aanmeldingen gehad, waarvan er al 12 mensen meedoen. In totaal hebben ze 40 deelnemers nodig om het onderzoek te laten slagen, dus ze hebben zeker nog meer aanmeldingen nodig!

Wie zijn de onderzoekers?
Aan dit project werken mee:

  • Bas Bloem, hoogleraar neurologie Radboudumc
  • Jorik Nonnekes, revalidatiearts Radboudumc
  • Jeroen van Vugt, neuroloog Medisch Spectrum Twente
  • Marleen Tjepkema, technisch geneeskundige Medisch Spectrum Twente
  • Emilie Klaver, technisch geneeskundige Medisch Spectrum Twente

Emilie is de uitvoerende onderzoeker. Zij zet de elektronica voor de sokken in elkaar, voert de metingen uit en analyseert de onderzoeksgegevens. Het onderzoeksteam wil iedereen die tot nu toe meedoet heel erg bedanken en hoopt dat ze met behulp van meer aanmeldingen de benodigde 40 deelnemers zullen behalen!

Meedoen?
De onderzoekers zoeken mensen met de ziekte van Parkinson die regelmatig last hebben van bevriezen van het lopen (meerdere keren per dag). Je kunt meedoen als je in de omgeving van Enschede of Nijmegen woont en bereid bent om voor de onderzoeken naar een van deze locaties te komen. Je reiskosten worden vergoed.

Klik hier om meer lezen 

Of klik hier om je aan te melden

Inge Ruitenberg
Inge Ruitenberg
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT