Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Update PARKGAME-II

19 juni 2019

Met PARKGAME-II wordt onderzocht of het spel ‘Toap Run’ de loopvaardigheid en balans van mensen met de ziekte van Parkinson kan verbeteren. Toap Run is ontwikkeld door Genious Healthcare uit Montpellier (in Frankrijk). Het spel traint op een interactieve manier de loop- en balansfuncties. De trainingen in dit spel zijn verhuld in een game, wat het plezier verhoogt.

Het project heeft vele aanmeldingen ontvangen en zo voldoende deelnemers gevonden. Het PARKGAME-II team is hier natuurlijk erg blij mee en wil alle deelnemers en geinteresseerden heel erg bedanken! Op dit moment doen er 17 mensen mee, maar de onderzoekers verwachten snel alle 25 deelnemers te zien. De deelnemers vinden Toap Run over het algemeen een leuk spel om te spelen, dat ook nog eens uitdagend kan zijn. In de eerste week is er een leercurve, maar na een aantal sessies hebben de deelnemers de game al goed onder de knie. Vanaf dat moment verhogen de onderzoekers de moeilijkheidsgraad van het spel.

Het team van PARKGAME-II bestaat uit: Eline Zeeboer (fysiotherapeut), Ilse Kemper (master student bewegingswetenschappen) en Sjors van de Weijer (promovendus bewegingsstoornissen en eHealth). Over de resultaten kunnen zij helaas nog geen uitspraken doen, deze worden in de loop van 2020/2021 verwacht.

Demonstratie PARKGAME-II
Op 11 juni gaf het team van PARKGAME-II een live demonstratie tijdens de ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag in Utrecht. Op de foto’s hieronder zie je hoe dit eruit zag:

               

Inge Ruitenberg
Inge Ruitenberg
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT