Veelgestelde vragen STEPWISE

Hoeveel tijd kost het gebruik van de STEPWISE app elke dag?
Je gebruikt de app hoe vaak, hoe lang en wanneer je zelf wilt. Per dag zal dit maximaal niet meer dan enkele minuten zijn.

Meet de STEPWISE app naast wandelen ook andere activiteiten die ik doe, zoals fitness en fietsen?
Wanneer je andere activiteiten doet waarbij je stappen zet, worden deze ook gemeten. Fietsen helaas niet. Je kunt in de app wel aangeven dat je hebt gefietst. Dit overzicht is voor jezelf en wordt niet door de onderzoekers gezien.

Kan ik de STEPWISE app ook gebruiken zonder deelname aan de STEPWISE studie?
Nee, dat kan niet. Je kunt de app wel downloaden, maar voor het gebruik van de app heb je een inlogcode nodig. Deze code krijg je als je geschikt bent voor deelname aan de studie.

Hoe houd ik de telefoon de hele dag op zak? Mag dit ook in een schouder- of heuptasje?
We verzoeken je om de telefoon zoveel mogelijk mee te nemen. Dit kan in je broekzak of in een tasje. Vergeet je dit een keer dan kan dat gebeuren, maak je daar geen zorgen om.

Kan ik de STEPWISE app ook aan mijn smartwatch koppelen?
Dit kan in de meeste gevallen niet. Hier is bewust voor gekozen omdat lang niet iedereen een smartwatch heeft. Heb je een Apple Watch en is deze gekoppeld aan jouw iPhone, dan is het soms wel mogelijk.

Kan ik deelnemen aan de STEPWISE studie als ik in het buitenland woon?
Dat kan als je bij de start en na één jaar voor het bezoek aan het Radboudumc in Nederland bent. We kunnen helaas geen reiskosten van/naar het buitenland vergoeden. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal begrijpt en voldoet aan de inclusiecriteria van het onderzoek.

Kan ik de afspraken in het Radboudumc voor de STEPWISE studie laten aansluiten op metingen voor andere onderzoeken of andere afspraken in het Radboudumc?
De metingen voor de STEPWISE studie nemen zo’n 3 uur in beslag. Deze metingen kunnen best vermoeiend zijn. We raden het daarom niet aan om de afspraak te combineren, maar als je dat wilt kunnen we daar zeker ons best voor doen. We kunnen echter niet garanderen dat dit lukt.

Kan ik mijn medicatie innemen als ik voor het bezoek naar het Radboudumc kom?
Ja, je kunt de medicatie innemen volgens je vaste routine.

Wat zijn de voordelen van deelname aan de STEPWISE studie?
Als deelnemer aan de STEPWISE studie ervaar je hoe het is om door een app voor mensen met de ziekte van Parkinson gemotiveerd te worden om meer te bewegen. We weten nog niet of de app je hierbij kan helpen. Door mee te doen, kunnen we dit onderzoeken. En wie weet helpt de app je wel om meer te bewegen. De reiskosten voor dit onderzoek worden vergoed.

Kan ik als naaste ook meedoen aan het onderzoek?
Nee, voor deze fase zijn we alleen op zoek naar mensen met de ziekte van Parkinson.

Overige vragen
Mocht je vraag er niet bij staan, neem dan contact op met het STEPWISE team via info@stepwiseparkinson.nl.