Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Waar staan we nu?

4 december 2017

Op 30 september 2016 startte de samenwerking van het Radboudumc, Verily Life Sciences, de Radboud Universiteit en ParkinsonNet voor een betere toekomst voor mensen met parkinson: de Parkinson Op Maat-studie. Na dertien maanden kunnen zij u de volgende informatie geven over de voortgang van het project:

  • Het studieprotocol akkoord! Op 7 september ontvingen wij van de Commissie Mensgebonden Onderzoek (CMO)akkoord op het studieprotocol. Dit betekent dat we mogen starten met het onderzoek.
  • In de tussentijd… zijn we druk bezig met allerlei voorbereidingen, en sinds het akkoord dus ook met het bellen en inplannen van de eerste deelnemers voor de studie.
  • Geïnteresseerden deelnemers: 350! Er zijn sinds de vorige nieuwsbrief weer nieuwe aanmeldingen binnengekomen en de teller staat op 350. Hier zijn we ontzettend blij mee! Uiteindelijk hebben we 650 deelnemers nodig om het onderzoek te laten slagen, dus we blijven werven!
  • Website: www.parkinsonopmaat.nl. Een aantal weken geleden is de nieuwe website gelanceerd. Hier vindt u nog meer informatie over de studie en deelname aan de studie.
  • Het educatieprogramma… Alle geïnteresseerde deelnemers hebben begin augustus een brief ontvangen met informatie over het educatieprogramma. Dit programma is onderdeel van de studie en heeft tot doel ‘alle mensen met parkinson beter te informeren over parkinson’. Elke maand verschijnt er een nieuw thema dat te maken heeft met de ziekte van Parkinson. Daarin geven we antwoord op de meest prangende vragen van deelnemers. Deze maand geven wij informatie over startmedicatie.
Sabine van Zundert
Sabine van Zundert
Hoofd patiëntbetrokkenheid bij Parkinson Op Maat