Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Wandel je ook mee met STEPWISE?

3 mei 2022

De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers! STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon. Deze week doet de 100ste persoon mee aan de studie! Hieronder zet Martin, een deelnemer aan het onderzoek, zijn 10 STEPWISE-geboden op een rij. Wandel jij ook mee?

 

  1. Is het voor mij belangrijk om vandaag te wandelen? Voor mij is het belangrijk om iedere dag te wandelen. Het gaat immers over mijn eigen gezondheid!
  2. Staat voor vandaag wandelen op nummer één in mijn agenda? In mijn agenda staat wandelen altijd op één.
  3. Heb ik wel tijd om te gaan wandelen? Tijd maken voor wandelen is een kwestie van –priori-teit.
  4. Is het weer vandaag goed om te wandelen? Het weer is altijd goed om te wandelen.
  5. Is iedere dag wandelen niet saai? Wandelen leert mij de omgeving kennen, en deze is altijd interessant!
  6. Is er wel iets te zien als ik wandel? Er is altijd méér te zien dan ik verwachte.
  7. Moet ik alleen gaan wandelen? Alleen of samen, er is altijd iemand die met me mee kan wandelen. Tenminste, als ik dat wil!
  8. Heeft mijn wandelen ook invloed op mijn omgeving? Door te wandelen stimuleer ik anderen om ook te gaan wandelen.
  9. Zijn er genoeg wandelpaden in Nederland? Als ik wandel komen er steeds meer wandelwegen bij.
  10. Is mijn wandelen alleen belangrijk voor mijzelf? Door te wandelen bouw ik mee aan een wereld, ja, een beter universum!


Meedoen?
Wil jij ook meedoen aan de STEPWISE studie? In dit bericht vertelt deelnemer Carel van der Meer hoe het is om aan de studie deel te nemen. In deze post op onze Facebookpagina vertellen STEPWISE onderzoekers Sabine Schootemeijer en Bas Bloem meer over het onderzoek.

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT