Terug naar het nieuwsoverzicht

nieuws

Zelfonderzoek bij parkinson

Project:
8 maart 2022

Op 25 maart verdedigt Sara Riggare haar promotieonderzoek. Riggare heeft zelf de ziekte van Parkinson, en haar onderzoek gaat over haarzelf. Ter ere van de verdediging wordt er ook een online symposium georganiseerd met allerlei sprekers. Let op! De voertaal is de hele dag Engels.

Sara Riggare is de eerste persoon met parkinson die wetenschappelijk onderzoek deed naar zichzelf, onder leiding van onder andere professor Bas Bloem. In een universitaire ceremonie, die te bekijken is via deze livestream, zal zij haar onderzoek op 25 maart om 10:30 uur verdedigen.

Riggare’s onderzoek gaat over ‘persoonlijke wetenschap bij de ziekte van Parkinson’. Voor haar onderzoek voerde ze metingen uit bij zichzelf. Zo hield ze bijvoorbeeld bij welke effecten haar medicatie op haar had.  Hierdoor kreeg ze meer grip op haar parkinsonmedicatie. Haar proefschrift, een verzameling van haar onderzoeken, is hier te vinden. Er is ook een Nederlandse samenvatting.

Symposium
Ter ere van deze bijzondere promotie wordt er op 25 maart tussen 15:00 en 17:00 uur het Personal Science Symposium georganiseerd. Bij deze bijeenkomst geven onderzoekers presentaties, onder andere Bas Bloem, Sara Riggare, Jakob Eg Larsen, Thomas Blomseth Christiansen en Gary Wolf. Er is bij enkele presentaties de gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je je aanmelden voor het online symposium? Dat kan via deze link. Als je je hebt aangemeld, krijg je later het programma en een link naar de online bijeenkomst toegestuurd.

Technische ondersteuning bij het symposium is beschikbaar via de chatfunctie. ParkinsonNEXT kan hierbij niet helpen.

Nina Wubben
Nina Wubben
Communicatiemedewerker ParkinsonNEXT