Afgerond Dit project/onderzoek is afgerond

Ziekte van Parkinson en zwangerschap

  • Patiënten100
Startdatum: 20 juni 2017
Einddatum: 01-10-2018

Wat houdt het onderzoek in?

Met dit onderzoek willen we ervaringsverhalen verzamelen van vrouwen die al zwanger zijn geweest en de ziekte van Parkinson hebben. Daarnaast willen we ook graag vrouwen volgen tijdens hun zwangerschap. Gedurende en na de zwangerschap zal er een onderzoeker langs komen om vragenlijsten af te nemen. Deze vragenlijsten zullen gaan over de klachten die u ervaart van zowel de ziekte van Parkinson als de zwangerschap. Op deze manier hopen we een beter beeld te krijgen van het verloop van een zwangerschap bij iemand met de ziekte van Parkinson.

 

081-layers
Ziekte van Parkinson en zwangerschap-img

Waarom dit onderzoek?

Er is heel weinig bekend over het verloop van een zwangerschap bij iemand met de ziekte van Parkinson. Het kan daarom spannend zijn om te beslissen om zwanger te worden. Wij hopen dat wij met verschillende ervaringsverhalen vrouwen een idee kunnen geven van het verloop van een zwangerschap. Daarnaast is het verloop van een zwangerschap bij mensen met parkinson ook onder neurologen en gynaecologen vrij onbekend. Wij hopen met dit onderzoek ook hen hier meer over te kunnen vertellen zodat zij vrouwen met parkinson beter kunnen begeleiden.

 

 

105-compact-disc
Ziekte van Parkinson en zwangerschap-img

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?

Als u al zwanger bent geweest of nu bent en u zou u ervaringsverhaal willen delen dan komt er een interviewer bij u langs om een interview af te nemen. Mocht u bepaalde vragen niet willen beantwoorden dan kunt u dat aangeven. Het interview zal een uur tot anderhalf uur duren. Ook willen we u vragen of we nogmaals contact met u kunnen opnemen als wij later in het onderzoek nog aanvullende vragen hebben.

Ook als u nog niet zwanger bent maar wel de wens heeft om zwanger te worden dan horen wij dit graag. Wij zullen dan contact met u opnemen om uw deelname te bespreken. Tijdens en na de zwangerschap zal er in totaal  zes keer een onderzoeker bij u thuis langskomen. Wij zullen er in het laatste trimester rekening mee houden dat we ruim voor de uitgerekende datum langskomen. Tijdens deze bezoeken zal de onderzoeker een vragenlijst afnemen. Dit zal ongeveer een half uur tot een uur duren. Mocht u bepaalde vragen niet willen beantwoorden dan kunt u dat aangeven.

011-user-2
Ziekte van Parkinson en zwangerschap-img

Wat heeft u eraan?

De kans is groot dat het u niet meer zal helpen. Daarom zijn we u des te meer dankbaar als u uw verhaal wil delen om zo andere vrouwen en zorgverleners te helpen.

 

 

024-like
Fill 1
Shape

Meedoen?

Dit onderzoek is afgerond. Deelnemen is daarom niet meer mogelijk. Meld u nu aan voor ParkinsonNEXT om op de hoogte gehouden te worden van andere onderzoeken en innovatieprojecten.
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6 +31 24 361 4701