Afgerond Dit project/onderzoek is afgerond

Ziekte van Parkinson en zwangerschap

  • Patiënten100
Startdatum: 20 juni 2017
Einddatum: 01-10-2018

Wat houdt het onderzoek in?

Met dit onderzoek wil het Radboudumc ervaringsverhalen verzamelen van vrouwen die al zwanger zijn geweest en de ziekte van Parkinson hebben. Daarnaast willen ze ook graag vrouwen volgen tijdens hun zwangerschap. Gedurende en na de zwangerschap zal er een onderzoeker bij deze vrouwen langskomen om vragenlijsten af te nemen. Deze vragenlijsten zullen gaan over de klachten die deze vrouwen ervaren van zowel de ziekte van Parkinson als de zwangerschap. Op deze manier hopen de onderzoekers een beter beeld te krijgen van het verloop van een zwangerschap bij iemand met de ziekte van Parkinson.

 

081-layers
Ziekte van Parkinson en zwangerschap-img

Waarom dit onderzoek?

Er is heel weinig bekend over het verloop van een zwangerschap bij iemand met de ziekte van Parkinson. Het kan daarom spannend zijn om te beslissen om zwanger te worden. De onderzoekers hopen dat ze met verschillende ervaringsverhalen vrouwen een idee kunnen geven van het verloop van een zwangerschap. Daarnaast is het verloop van een zwangerschap bij mensen met parkinson ook onder neurologen en gynaecologen vrij onbekend. De onderzoekers hopen ook hen hier meer over te kunnen vertellen zodat zij vrouwen met parkinson beter kunnen begeleiden.

 

 

105-compact-disc
Ziekte van Parkinson en zwangerschap-img

Wat wordt er van mij verwacht?

Als je al zwanger bent geweest of nu bent en je zou jouw ervaringsverhaal willen delen dan komt er een interviewer bij je langs om een interview af te nemen. Mocht je bepaalde vragen niet willen beantwoorden dan kun je dat aangeven. Het interview zal een uur tot anderhalf uur duren. Ook willen we je vragen of we nogmaals contact met je kunnen opnemen als wij later in het onderzoek nog aanvullende vragen hebben.

Ook als je nog niet zwanger bent maar wel de wens hebt om zwanger te worden dan horen wij dit graag. Wij zullen dan contact met je opnemen om jouw deelname te bespreken. Tijdens en na de zwangerschap zal er in totaal  zes keer een onderzoeker bij je thuis langskomen. Wij zullen er in het laatste trimester rekening mee houden dat we ruim voor de uitgerekende datum langskomen. Tijdens deze bezoeken zal de onderzoeker een vragenlijst afnemen. Dit zal ongeveer een half uur tot een uur duren. Mocht je bepaalde vragen niet willen beantwoorden dan kun je dat aangeven.

011-user-2
Ziekte van Parkinson en zwangerschap-img

Wat heeft u eraan?

De kans is groot dat dit onderzoek jou niet meer zal helpen. Daarom zijn we je des te meer dankbaar als je jouw verhaal wilt delen om zo andere vrouwen en zorgverleners te helpen.

 

 

024-like
Fill 1
Shape

Meedoen?

Meedoen aan dit project is niet meer mogelijk. Meld je aan voor ParkinsonNEXT om op de hoogte gehouden te worden van andere onderzoeks- en innovatieprojecten.
Aanmelden
Heeft u vragen? Neem contact op
Group 6